Parsaa, kevätpurjoa, silliä ja mätitahnamajoneesia

Kevään juhlien alkuruoka syntyy helposti parsasta, kevätpurjosta ja sipulisillistä. Kasvisversion alkuruoasta saat jättämällä sipulisillin pois ja sekoittamalla kastikkeen majoneesista ja sitruunasta.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 puntti vihreää parsaa
  • 4 kpl pientä kevätpurjoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa

KASTIKE

  • 1 dl Kallen Mätitahnaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/2 prk Abba Ranskalainen sipulisilliä

Valmistusohjeet

Poista parsojen kova kantaosa, halkaise suuremmat purjot ja huuhtele sisus. Paista tai grillaa parsat ja purjot rypsiöljyssä noin 3 - 5 minuuttia koosta riippuen. Lisää kasvisten pinnalle sitruunamehua ja ripaus suolaa.

Kokoa alkuruoka parsoista, kevätpurjosta, sillistä ja mätitahnamajoneesista.