Sillivoileipäkakku

Voileipäkakku on taas pop! Valmista se nyt avoversiona. Avonainen voileipäkakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava, jossa silli ja kasvikset solmivat maukkaan liiton.

Valmistusaika
45 min.

Annokset
8

Ainekset

  • 1 kpl pyöreä maalaisleipä
  • 1-2 dl maitoa

TAHNA

  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl Felix-majoneesia
  • 1 tuubi Kallen mätitahnaa 190 g
  • 8-10 kpl Ahti matjessillipaloja
  • 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
  • ½ kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
  • 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
  • 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
  • 2 oksaa tuoretta tilliä

MARINOIDUT SINAPINSIEMENET

  • 0.5 dl sinapinsiemeniä
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet

MARINOIDUT SINAPINSIEMENET
Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.
Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.

TAHNA
Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Yhdistä majoneesi ja mätitahna. Sekoita mätitahnamajoneesija smetana varovasti yhteen ja laita massa pursotinpussiin.
Pursota voileipäkakun pohjalle tahnaa kauttaaltaan. Sommittele pursotetun tahnan päälle kaikki raaka-aineet kauniisti. Viimeistele tillillä ja marinoiduilla sinapinsiemenillä.