Sillivoileipäkakku
Voileipäkakku on taas pop! Valmista se nyt avoversiona. Avonainen voileipäkakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava, jossa silli ja kasvikset solmivat maukkaan liiton. Kokeile helppoa reseptiä alta ja hurmaa juhalvieraat tällä helpolla mutta maukkaalla sillivoilepäkakulla!
Kokonaisaika 45 minutes mins
- 1 kpl pyöreä maalaisleipä
- 1-2 dl maitoa
TAHNA
- 1 dl smetanaa
- 1 dl Felix-majoneesia
- 1 tuubi Kallen mätitahnaa 190 g
- 8-10 kpl Ahti matjessillipaloja
- 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
- 1/2 kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
- 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
- 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
- 2 oksaa tuoretta tilliä
MARINOIDUT SINAPINSIEMENET
- 0.5 dl sinapinsiemeniä
- 3 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
Marinoidut sinapinsiemenet
Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.