
Sillikääretorttu
Helppo suolapala vaikka pikkujouluihin.
Ainesosat
- 1 prk Abba Silliherkku Rapumarinoitu
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g Kallen mätitahnaa
- 30 g leikattua tilliä
- 1 saaristolaisleipä 5 mm paksuina viipaleina
- 1/5 kalaliemikuutio
Ohjeet
- Kiehauta 1 dl vettä ja lisää joukkoon murustettu 1/5 kalaliemikuutio. Lado leipäviipaleet leivinpaperille tiiviisti suorakaiteen muotoiselle alueelle. Kostuta leipäviipaleet reilusti kalaliemellä leivinpaperin päällä.
- Levitä leipäpalojen pintaan tuorejuusto, sitten mätitahna, sillipalat kastikkeesta ja lopuksi tuore tilli. Rullaa leivinpaperin avulla kääretorttumaiseksi kääreeksi. Kääri valmis rulla leivinpaperiin ja tiivistä lopuksi kelmukerroksella.
- Anna maustua jääkaapissa yön yli. Leikkaa viipaleiksi. Koristele pinta sillipalalla ja tuoreella tillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!