Vastuullisuus

Kallen on hyvää herkkusuille ja niille, jotka välittävät myös ympäristöstään

MSC

Kalasta ja vastuullisuudesta ei voi puhua ilman kolmen kirjaimen yhdistelmää: MSC. MSC-kirjainyhdistelmän takana on Marine Stewardship Council, vailla sidoksia toimiva voittoa tavoittelematon organisaatio. Sen tavoitteena on huolehtia maailman luonnonkalakannoista estämällä liikakalastus, koska liikakalastus vahingoittaa sekä kalastusteollisuutta että merten ekosysteemejä. Kun kalastetaan liikaa, kalakannat pienenevät jatkuvasti. MSC-merkissä on oikeastaan kaksi tasoa: kestävän kalastuksen ympäristöstandardi, jonka avulla eri puolilla maailmaa tapahtuvaa kalastusta arvioidaan puolueettomasti, ja viime vuonna käyttöön otettu jäljitettävyysstandardi (Chain of Custody, CoC), joka parantaa koko toimitusketjun luotettavuutta.

Jäljitettävyysstandardia tarvitaan siksi, että virheet alkuperämerkinnöissä (kalatuotteiden raaka-aineessa tulee mainita kalan alkuperä) ovat yleisiä. Merkin avulla voit varmistua, että ostamasi kalatuotteet voidaan jäljittää aina vastuullisesti toimivalle, MSC-sertifioidulle kalastusalukselle asti. Sertifikaatti uusitaan viiden vuoden välein ja vuosittaiset auditoinnit takaavat, että kyseessä ei ole viiden vuoden välein tehtävä ryhtiliike vaan jatkuva vastuullinen toiminta.

Screenshot

Kierrätä oikein!

Pakkaus on kaikille myytäville elintarvikkeille välttämättömyys, muutoin emme saisi niitä syömäkelpoisina tuotannosta kauppoihin emmekä kaupoista kotiin.
Pakkaushan on tyhjänä jätettä, mutta onneksi meillä on Suomessa hieno järjestelmä, jonka ansiosta se saa uuden elämän.
Kallen mätitahnan tuubi on metallia ja sen voi tyhjänä laittaa metallinkeräykseen. Tuubin tehokkaaseen tyhjentämiseen voit katsoa vinkkejä täältä. Pakkauksen korkki on muovia, jonka voi viedä muovinkeräykseen.