Sillibrunssi

Tässä herkkuja todelliseen brunssihetkeen makeaa unohtamatta.

Valmistusaika
45 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 prk Vesta-tomaattisilliä
  • 1 prk Abban sinappisilliä
  • Kallen raidallista mätitahnaa

PAISTETTU KANANMUNALEIPÄ

  • 8 viipaletta leipää
  • 8 kananmunaa
  • margariinia tai voita
  • suolaa
  • pippuria

AHVENANMAAN PANNUKAKKU

  • 1.4 l maitoa
  • 2 dl mannasuurimoita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • tl kardemummaa
  • tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

TARJOILUUN

  • Hedelmäsalaattia

Valmistusohjeet

PAISTETTU KANANMUNALEIPÄ:
Tee piparkakkumuotilla tai veitsellä joka leipäviipaleeseen keskelle reilu reikä. Sulata paistinpannulla keskilämmöllä rasva. Lisää leipäpalat. Paista ensimmäinen puoli ja käännä leivät. Riko reikiin kananmunat. Jatka kypsentämistä viitisen minuuttia, mausta ja tarjoa sillin ja mätitahnan kanssa.

AHVENANMAAN PANNUKAKKU:
Valmista löysähkö mannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen mannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia kauniin väriseksi.

Vinkki 1:

Säästä paahtoleipien keskustat ja valmista niistä rapeita krutonkeja kuutioimalla ja voissa paistamalla.

Vinkki 2:

Sillibrunssiin sopii myös sillitartar.